Завдання Регіони України

четвер, 12 грудня 2019 р.


Завдання.  Регіони України

1.     Створіть титульну сторінку. На титульній сторінці розмістіть назву документа, ПІ учня,  який виконував роботу.
2.     Створіть у документі  розділи так, щоб кожний пункт  (кожна область)  документа містився в окремому розділі та розпочинався з нової сторінки. Встановіть орієнтацію сторінки для першого розділу — альбомну.
3.     Відформатуйте текст за такими параметрами: поля праве, верхнє, нижнє – 1, ліве – 2; орієнтація – книжна, шрифт Times New Roman, 16 пт, міжстроковий інтервал – 1,5.
4.     Вставте колонтитули, верхній колонтитул містить назву «Регіони України» - на парних аркушах та назву Практична робота – на непарних, нижній – нумерацію у нижньому правому кутку і дату у нижньому лівому кутку. Нумерація сторінок документа починається з другої сторінки.
5.     Створіть автоматизований зміст документа, розташуйте його на другій сторінці даного документу.
6.     Вставте рамку на ваш розсуд. Додайте малюнок до кожного розділу роботи ( малюнок області),який має розташуватися у тексті.Збережіть роботу.



Регіони України
В Україні, яка є унітарною державою, існує єдиний вид територіального устрою: адміністративно-територіальний поділ. В Україні є такі адміністративно-територіальні одиниці: 1 автономна республіка – Автономна Республіка Крим, 24 області, 490 районів, 459 міст (з них 180 – міста спеціального статусу, республіканського, обласного значення; 2 міста загальнодержавного значення – Київ, столиця України, та Севастополь), 118 районів у містах, 885 селищ міського типу, 10 278 сільських рад, 28457 сіл. Розглянемо деякі з них.
Північна Україна
Київська область
Обласний центр –  місто Київ. Площа області – 28 131 км², населення на 2012 рік складає 1,7 млн чоловік. Розташована в басейні середньої течії Дніпра, більшою частиною на Правобережжі. На сході межує з Чернігівською і Полтавською, на південному-сході та півдні з Черкаською, на південному-заході – з Вінницькою, на заході – з Житомирською областями, на півночі – з Гомельською областю Білорусі.
Житомирська область
Розташована в межах Поліської низовини, на півдні в межах Придніпровської височини. На півночі межує з Республікою Білорусь, на сході з Київською, на півдні з Вінницькою, на заході з Хмельницькою та Рівненською областями України. Адміністративним центром є м. Житомир.
Складається з 23 районів. Має 5 міст обласного значення (Бердичів, Житомир, Коростень, Малин, Новоград-Волинський), 7 міст районного значення (Андрушівка, Баранівка, Коростишів, Овруч, Олевськ, Радомишль, Чуднів), 43 селища міського типу; 1613 сільських населених пунктів.
Південна Україна
Автономна Республіка Крим
Розташована на Кримському півострові між 44°23’ і 46°15’ північної широти та між 32°29’ і 36°39’ східної довготи. На заході і півдні омивається водами Чорного, на сході – Азовського морів, що належать до басейну Атлантичного океану. Півострів приблизно однаково віддалений від екватора і Північного полюсу. Його західний берег утворений Тарханкутським півостровом, східний – Керченським. На півночі Крим з'єднаний 7-кілометровим Перекопським перешийком із сусідньою Херсонською областю, на південному заході межує із містом державного значення Севастополь, морем на сході – із Краснодарським краєм Російської Федерації. Територією республіки проходить державний кордон України довжиною 821 км².
Західна Україна
Львівська область
Одна з трьох областей історично-культурного регіону Галичина, частиною Карпатського єврорегіону. Одна з найрозвиненіших областей країни в економічному, туристичному, культурному та науковому напрямках. Утворена 4 грудня 1939 року після анексії Західної України Радянським Союзом за Пактом Молотова – Ріббентропа. Межує з Волинською, Рівненською, Тернопільською, Івано-Франківською та Закарпатською областями, має вихід до державного кордону з Республікою Польща. Адміністративно поділяється на 20 районів. Міста Борислав, Дрогобич, Львів, Моршин, Новий Розділ, Самбір, Стрий, Трускавець та Червоноград мають обласне підпорядкування.
Івано-Франківська область
Одна із найбільш густонаселених і давно освоєних регіонів України. Область межує з Львівською, Тернопільською, Чернівецькою та Закарпатською областями. На крайньому півдні Івано-Франківщини впродовж 50 км²  границя області є державним кордоном України з Румунією. Межа із Закарпаттям, що проходить Карпатським хребтом, протягом століть, до 1945 року, теж була кордоном – то з Угорщиною, то з Чехословаччиною. Область поділена на 14 районів. В області нараховується 15 міст, 24 селищ міського типу, 765 сільських населених пунктів, які об'єднані в 477 сільських рад. Обласному управлінню підпорядковуються Івано-Франківська міська рада, місто Коломия, місто Калуш, Болехівська міськрада та Яремчанська міська рада. Територія області 13,9 тис. км².
Східна Україна
Харківська область
Розташована у Слобідській Україні в межах Придніпровської низовини і Середньоруської височини. Вона межує з Луганською, Донецькою, Дніпропетровською, Полтавською, Сумською областями України та з Росією. Площа – 31,4 тис.  км². Населення – 2 760 948 осіб, в тому числі міського 2 208 029 осіб і сільського 552 919 осіб.
Луганська область 
Розташована переважно в басейні середньої течії Сіверського Дінця. Посідає шосте місце за населенням і десяте за площею серед адміністративно-територіальних одиниць країни. На північному сході та сході межує з Білгородською, Воронезькою і Ростовською областями РФ. На заході – з Донецькою і Харківською областями України. Луганську область образно називають східною брамою чи світанком України.
Центральна Україна
Вінницька область
Обласний центр – місто Вінниця. Розташована на правобережжі Дніпра в межах Придніпровської та Подільської височин. Має найбільше сусідніх областей серед всіх областей країни. На заході межує з Чернівецькою та Хмельницькою, на півночі з Житомирською, на сході з Київською, Кіровоградською та Черкаською, на півдні з Одеською областями України та з Республікою Молдова, в тому числі частина кордону приходиться на невизнане Придністров'я.
Дніпропетровська область
Утворена 27 лютого 1932 року. Площа області становить 31,9 тис. км² (5,3 % площі території України). Населення – 3 502,9 тис. осіб (на 1.01.2004 року). Центр області – місто Дніпропетровськ.


0 коментарі: